top of page

Influencer Kategorileri


Milyonlara Seslenen: Mega Influencer

Sosyal medya platformlarında en az 1 milyon ve 1 milyon üzerinde takipçiye sahip, belirli bir segmente özel olmayan ve niş bir hedef kitlesi olmayan influencer kitlesi, mega influencer olarak tanımlanmaktadır. Genellikle en yüksek bütçeye sahip, oldukça fazla kişiye en kısa şekilde ulaşmayı başarabilen, bilinirliği ve etkileyiciliği fazla kişiler olarak açıklayabiliriz. Geri dönüşü yüksek bir influencer iş birliği gerçekleştirmek için kiminle birlikte yol alınması gerektiğinin titizlikle seçilmesi ve amaca uygun bir tercihte bulunulması önem kazanıyor.





Etkisi GeniÅŸ: Makro Influencer

Influencer kategorisinde 500 bin ile 1 milyon takipçi sayısına sahip kişiler, makro influencer olarak tanımlanmaktadır. Mega influencer’lara göre sayıca daha az bir takipçiye sahip olsalar da etkileşim oranları ve içeriklerine olan ilgi çok daha yüksek olabilmektedir. Genellikle içerik üretimini başarılı şekilde yürütebilen ve etki alanlarını kendileri yaratan dijital platform üzerinde ün elde etmiş influencer’lar bu kategoride bulunmaktadır. Markalar, daha spesifik ve belirli bir alandaki kitleyi yakalayan bu kişilerle iş birliği yürütmeyi tercih etmeye başlamıştır.


Etkileşimi Yüksek: Mikro Influencer

Etki seviyesinin artık yalnızca takipçi sayısı ile ölçümlenmediğini gözler önüne seren ve tercih edilirliğini güçlü etkileşim oranı ile artıran mikro influencer’lar, son dönemlerde markaların odağına girmeyi başardı. Ortalama 10 bin ile 50 bin aralığında takipçiye sahip mikro influencer’lar niş bir hedef kitleye hitap etmelerinden dolayı belirli alanda yürütülecek iletişim çalışmasında en doğru kişilere ulaşabildiği için başarı oranı oldukça yüksektir.


Küçük ama Etkili: Nano Influencer

Son zamanların parlayan yıldızları nano influencer’lar, içerik pazarlamasının en yeni üyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Seslendiği kitle ile birebir iletişime geçebilen, yönlendirme gücüne sahip, az ama öz bir takipçi grubuna hitap eden nano influencer’lar; yaklaşık 500 ile 10 bin aralığında kullanıcıya sahiptir. Niş bir ürün ya da hizmet sunan markaların genellikle tercih ettiği bu kişiler, sınırlı kitlesi ile samimi ve gerçekçi bir ilişki içerisindedir. Çok geniş kitlelere ulaşmak yerine belirli bir alan içerisinde yer alan kullanıcıları etkilemek için nano influencer’ların, yakın zamanda giderek daha da yükselişe geçeceği düşünülüyor.


2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page